среда, 7 ноября 2018 г.

Ідеї для реалізації STEM-навчання у школі та дома

 У жовтні у Харківському національному університеті ім. Каразіна відбувався  цікавий та прогресивний захід "Наука на сцені"  - щорічний всеукраїнський етап Міжнародного STEM-фестивалю. Ось деякі ідеї проектів для вчителів різних дисциплін, а також для проактивних батьків:
1) Як за допомогою яблука, графіту, програми Scratch, набору MaKey MaKey та дитячої творчості створити інтерактивні плакати з будь-якого предмету? Які овочі, фрукти проводять струм, а які ні? - хімія, біологія, фізика, інформатика, українська мова та література, мікроелектроніка дадуть відповіді на ці запитання, а винахідливі учні зможуть створити свій проект - інтерактивний навчальний плакат, який приводиться в дію завдяки фруктам та овочам, що проводять струм.

2) Як за допомогою борошна, крохмалю, солі, крему, ароматизаторів створити натуральний пластилін, вивчити англійську мову, географію, інформатику , хімію? Дуже просто: створити фігурки тварин та спілкуватися англійською про них та їх різновиди, вивчаючи паралелі, меридіани місць їх існування. 
3) А як за допомогою повітряної кульки, пластикової пляшки показати вплив чипсів та сухариків на шлунок людини? Що таке лепбук і як його створити разом зі своїми учнями? Як використовувати проектну технологію "кроссенс" для вивчення будь-якого STEM-предмету?
4) Як провести детективну біологічну експертизу щодо відомого вірша "Ходить гарбуз по городу?" та дізнатися Чи міг офіційно одружитися огірок та диня, щоб популяція городу не зникла? - біологія, екологія та література можуть бути об'єднаними для ефективного навчального результату та для системності мислення дітей.
5) Як за допомогою мийки (мочалки) вивчити дроби та навчити цьому діток з особливостями розвитку? Що таке мультисенсорне навчання та як його запроваджувати у практику за допомогою недорогих підручних засобів та обладнання?
Усі ці та багато інших цікавих ідей вдалося побачити та почути на фестивалі. Запрошую до співпраці у реалізації цього напряму в освіті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий