понедельник, 18 декабря 2017 г.

Зйомка передачі "Діалоги": «Територія дитинства: від нас до Z» на 7 каналі

Протягом двох тижнів щодня на 7 телеканалі Харкова проходить трансляція програми "Діалоги", гостем якої 13 грудня у прямому ефірі стала кандидат педагогічних наук, керівник технічних студій «Винахідник» у Харкові Мукій Таїсія. Тема "Діалогів" - «Територія дитинства: від нас до Z».
Час показу передачі цього тижня: 18.12 о 15:00; 19.12 о 11:15, 04:50; 20.12 о 16:10; 21.12 о 16:10; 22.12 о 17:55; 23.12 о 13:10; 24.12 о 12:00.
Ведуча програми, журналістка, директорка Ландау-центру, автор та організатор всеукраїнського проекту "Пересувна виставка цікавої науки"  пані Вікторія Круглова так описала суть передачі "Діалоги" у своєму Фейсбук-блозі: 
"Середа, 13 грудня. Програма "Діалоги" на "7 каналі", як на мене, успішно відпрацювала в прямому ефірі. Наша гостя, пані Таїсія Мукій, кандидат педагогічних наук, керівник технічних студій «Винахідник» у Харкові, та власне ведуча (не будемо її представляти) опинилися в одному просторі, близькому й рідному. Педагогіка, освіта, діти, майбутнє... Для нас із Таїсією Володимирівною - це щосекундні роздуми, прагнення, інколи - успіх, інколи - відчай. Та скільки всього в цьому освітянському просторі ще треба зробити!.. Наша програма називалася «Територія дитинства: від нас до Z». Ми часто нарікаємо на те, що наші діти (або ж онуки) зовсім не такі, як ми. Чи так це? Безумовно, колосальні зміни спричинив Інтернет, ми надто заінформатизовані, через неймовірну кількість даних, які ми щодня отримуємо, нам важко відрізнити, де реальність, а де віртуальний світ. Однак чи все так безнадійно? Чому наші діти, яких називають поколінням Z, цифровим поколінням, достатньо комфортно почуваються з гаджетами фактично з пелюшок? Актуально, правда? Ось це цікавило. Далі ми намагалися поговорити про професії майбутнього, навички, які мають від нас отримати діти, щоб через 10-15 років стати успішними. Не розчарованими, знівельованими, пасивними, як часто ми, дорослі, а щасливими, креативними, захопливими, самовідданими. Ми з пані Таїсією працюємо над тим, аби налаштувати дітлахів на цей успіх. Та, на нашу спільну з гостею думку, якщо кожен із нас знайде одну зірку і дасть їй шанс, світ буде просто зірковим! Де взяти зірку? Поверніть голову. Може, вона сидить зараз за столом і малює каляки-маляки, тобто своє щасливе життя?.."

Комментариев нет:

Отправить комментарий