пятница, 17 февраля 2017 г.

Харківський фестиваль робототехніки в ЛандауЦентрі

12 лютого вперше команда Харківської ТС “Винахідник” провела фестиваль робототехніки для дітей та дорослих.
На майданчиках «ЛандауЦентру» Харківського університету ім. В. Каразіна було організовано 5 цікавих локацій: майстер-клас з архітектури, майстер-клас для дошкільнят, майстер-клас з Робототехніки 2.0, зона презентацій проектів STEM Junior і територія програмування роботів.
 Гості заходу мали змогу власноруч покерувати роботами, створити LEGO-місто майбутнього, поринути у світ архітектури стародавнього та сучасного світів, узяти участь у цікавому квесті, а наймолодші гості весело провели час із улюбленими Ninjago.
Які навички XXI століття потрібні дитині у динамічний час розвитку інформаційних технологій? Що таке STEM-освіта (Science, technology, engineering and mathematics) і як реалізувати її засобами проектного менеджменту? 
На ці та інші запитання давали відповіді самі діти, вихованці технічної студії «Винахідник», адже на фестивалі були запропоновані моделі та механізми вирішення глобальних проблем людства.
Ключовою подією заходу стало робо-змагання дітей 10–14 років за Кубок Переможця в молодшій, середній та старшій лігах із робототехніки LEGO Mindstorms, а також за можливість готуватися та представляти команду ТС “Винахідник” на Всеукраїнському робо-фестивалі Robotica 2017. Серед переможців, які отримали кубки “Гран-прі” - Персіков Михайло, Семенов Микола, Захаренко Ілля.
Окрім того гості та вихованці технічної студії «Винахідник» мали змогу доторкнутися до науки, що представлена у вигляді експонатів, та відвідати найшаленішу зону високих енергій і неймовірних блискавок ЛандауЦентра. Серед відгуків науково-технічного від батьків:
“Шикарно пройшов захід. Ми взяли участь із задоволенням. Побільше б таких заходів!”
“Чудовий, насичений і мегапродуктивний день!”
“Батькам було не менш цікаво ніж дітям”
“Дякуємо! Нам дуже сподобалось! Ми у захваті від дітей та атмосфери!”
Чекаємо на гостей на наступних заходах від ТС “Винахідник” Харкова!

Комментариев нет:

Отправить комментарий