среда, 18 мая 2016 г.

Мережеве виховання. «Як не заблукати в павутині».

«Як не заблукати в павутині» — перша сучасна власне українська не лише за мовою, а й за духом і, сказати б, поглядом на світ популярна дитяча книжка про Інтернет. А ще вона — чи не перший вітчизняний посібник із «мережевого виховання» для батьків доби інформатизації та глобалізації, чимало з яких не знаються на базових поняттях Інтернету, а головне, мало спроможні навіть наявні знання викласти дитині просто і зрозуміло.
За формою «Як не заблукати в павутині» — науково-популярний путівник-довідник, у шести розділах якого йдеться як про технічні питання існування Інтернет (сервер, браузер, провайдер, модем, bluetooth, wi-fi, QR-код тощо) та його змістове наповнення (пошуковці, торенти, обмінники, мережеві бібліотеки тощо), так і про засади «здорового способу існування» в мережі (тролі, боти, спам тощо) та морально-етичні та правові сторони її буття (авторське право, конфіденційність, веб-заробіток тощо).
Від подібних дорослих видань книжку вирізняє прозорість і лаконічність викладу, зрозуміла алгоритмізована подача практичних рекомендацій і, найважливіше, — чіткий відбір і структуризація матеріалу.
Книгу безкоштовно можна завантажити з посиланням: http://1576.ua/books/7288

Комментариев нет:

Отправить комментарий