суббота, 6 декабря 2014 г.

Медіаосвіта у школі. Гра "Медіазнайко"

Академія української преси однією зі своїх стратегічних цілей вбачає впровадження медіаосвіти на теренах держави та за її межами. «Медіазнайко» є першою навчальною грою з медіаосвіти в Україні, одним з інструментів упровадження медіаосвіти. Мета цієї гри — допомогти учням якомога більше дізнатися про інформаційне та медійне поле. Гра розрахована на дітей 15–17 років і може стати частиною курсу з медіаграмотності у загальноосвітніх навчальних закладах, а також може бути використана в медіаосвітній діяльності дитячих бібліотек.
Суть гри полягає у тому, що потрібно пройти 9 рівнів/етапів, відповісти на запропоновані запитання, стати журналістом, створити телепрограму, сайт і газету. При цьому діти дізнаються, як працюють медіа і як вони впливають на тебе — споживача інформації. Під час гри діти закріплюють знання з тем: «Що таке інформація», «Історія ЗМІ», «Аналізуємо ЗМІ», «Свобода слова та її обмеження», «Всередині ЗМІ», «Друковані ЗМІ», «Телебачення», «Радіо», «Інтернет».

Автори гри. Навчальну гру «Медіазнайко» розробив і створив Центр медіаініціатив (Вірменія) за фінансової підтримки Всесвітнього банку в рамках програми «Альтернативні ресурси для медіа» в партнерстві з Інтерньюзом (США) і за фінансової підтримки USAID. Підготовка українського варіанта гри стала можлива завдяки підтримці Програми «Бібліоміст». Адаптацію до українських реалій здійснила команда Академії української преси.

Навчальна програма. Академія української преси нещодавно презентувала і навчальну програму «Основи медіаграмотності» для загальноосвітніх навчальних закладів (10–11 класи) з навчанням українською мовою, а також російською та іншими мовами національних меншин. Програма ухвалена науково-методичною комісією галузі знань «Журналістика та інформація» науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України. Головною метою курсу «Основи медіаграмотності» є формування основ аудіовізуальної грамотності учнів старшої школи.

Інформація із сайту: http://www.grantua.com.ua/?p=2517

Комментариев нет:

Отправить комментарий